Palvelut

Apteekkipalveluja Virroilla vuodesta 1890

 

Uriel August Heikel 1890-1904.
Hän avasi Virroilla 15.5.1890 apteekin Kalettoman talossa, nykyisen Rantatien varrella ja toimi myöhemmin Hirmulaksi kutustussa apteekkitalossa, nykyisen Pirkantien alussa. Heikel rakennutti keskeisemmälle paikalle Toivola nimisen apteekkitalon, Virtaintie 24

Otto Bruun 1904-1933

Aina Aaalto-Tikkanen 1934-1962 rakennutti Tikkalan aptekkitalon, Virtaintie 40

Airi Villala 1962-1976

Marja-Liisa Holopainen 1977-1987 rakennutti apteekin Virtain Linjataloon, Keskustien 7

Ritva Salonen 1987-1998

Pirkko Oksman 1998-2005

Aino Hyyppä 2005-2012 apteekki entisessä Yhdyspankin talossa Virtaintie 30

Vuokko Drufva 2012 – 2021

Nykyinen apteekkari Hilkka Suorsa aloitti 2021

Annosjakelu

Asiakas saa kerralla kahden viikon ajaksi säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet annospusseissa, jotka pakataan koneellisesti. Konejakelu on hygieenisempää ja virheettömämpää kuin käsin jakelu dosetteihin. Asiakas maksaa vain käyttämistään lääkkeistä. Koska lääkkeet hankitaan kahden viikon erissä, lääkehoidon muuttuessa asiakkaalle ei jää suuria määriä ylimääräisiä lääkkeitä. Palvelu on asiakkaalle maksullinen. Kela korvaa osan maksusta asiakkaalle tiettyjen edellytysten täyttyessä.
Kysy lisää apteekista !

Lääkeneuvonta
Vastaamme mielellään tuotteisiimme sekä niiden tilaamiseen liittyviin kysymyksiin. Lääkeneuvonnassa palvelee aina lääkealan ammattilainen eli farmaseutti tai proviisori.
Voit ottaa meihin yhteyttä:

Lääkehoidon arviointi

Iäkkäiden monilääkitys on yleistynyt; uusilla lääkehoidoilla saadaan entistä parempia hoitotuloksia. Monilääkityksiin liittyy kuitenkin riskejä, kuten päällekkäiset lääkitykset, vanhentuneet käyttöaiheet tai iäkkäille sopimattomien lääkkeiden käyttö. Suuri lääkemäärä voi myös altistaa lääkkeiden haitoille tai yhteisvaikutuksille.

Lääkehoidon arvioinnilla tarkoitetaan apteekin tarjoamaa maksullista palvelua, jossa tähän erikoistunut proviisori tekee perusteellisen arvioinnin lääkitysten asianmukaisuudesta. Arvioinnissa tarkistetaan lääkityksen turvallisuus, tehokkuus ja tarkoituksenmukaisuun.

Palvelu sisältää asiakkaan haastattelun ja arvioinnin lopuksi asiakas saa kirjallinen raportin lääkärille annettavaksi.

Kysy lisää apteekista !

Reseptien uusiminen

Voit pyytää meiltä reseptien uudistamista. Uusinta voi myös vaatia käyntiä laboratoriokokeissa tai lääkärin vastaanotolla, joten apteekki ei voi taata, että lääkäri aina uusii reseptin pyynnön perusteella. Lääkäri käsittelee uusimispyynnön kahdeksan vuorokauden kuluessa. Tieto uusimispyynnön käsittelystä on mahdollista saada tekstiviestinä matkapuhelimeen. Palvelusta perimme pienen maksun; 2 € / resepti.

Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Lääkejätteet ovat ympäristölle vaarallista jätettä, joita ei saa hävittää muiden jätteiden mukana tai kaataa viemäriin. Lääkejätteet tulee palauttaa apteekkiin, josta ne toimitetaan hävitettäväksi ongelmajätelaitokselle.

Käytä näitä ohjeita palauttaessasi lääkkeitä apteekkiin

• Ohjetarrat poistetaan lääkepakkauksista tietosuojasyistä.
• Lääkkeet palautetaan läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
• Tabletit ja kapselit tyhjennetään omista pakkauksistaan ja kaadetaan muovipussiin. Tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa foliopakkauksistaan.
• Pahvikotelot, muovipurkit, astmalääkeannostelijat ja insuliinikynät voi laittaa energiajätteisiin ja tyhjät lasipullot lasinkeräykseen,
• Voiteet ja nestemäiset lääkkeet palautetaan omissa pakkauksissaan. Varmista että pakkaukset eivät vuoda.
• Jodipitoiset lääkkeet (Jodix, Betadine) palautetaan erillään muusta lääkejätteestä omassa merkityssä pussissaan
• Elohopeakuumemittarit palautetaan erillään suljetussa lasipurkissa. Nykyisin myytävät kuumemittarit eivät sisällä elohopeaa ja ne voi hävittää kotona muun talousjätteen mukana.
• Ruiskut ja neulat pakataan läpäisemättömään pakkaukseen, esimerkiksi lasipurkkiin tai muovipulloon. Avaamaton, käyttämätön, omassa pakkauksessaan oleva pistoslääke voidaan palauttaa muun lääkejätteen mukana.

Huom! Apteekki ei vastaanota paristoja, paristokäyttöisiä kuumemittareita eikä kemikaaleja, liuottimia tai muita kotitalouksien ongelmajätteitä.
Paristot viedään kauppaan paristokeräysastiaan.
Ongelmajätteet tulee viedä Virtain jäteasemalle Ahjolantie 25.

Tule käymään

Virtaintie 30
34800 Virrat
Sijainti kartalla >

Olemme avoinna

Ma-pe: 9-18
La: 9-14